Olihan tuhti viikonloppu suomalaisittain! Ensinnäkin Euroviisut... kaimani Hanna sykki asenteella lavalla mutta hävisi itäblokin mahdille tällä kertaa. Esitystä ei voi kuitenkaan moittia, hyvin vedetty näin maallikon silmin. Ja Ruotsikin jäi taakse!Hih,hih... hetken jo luulin että ruattalaisten biisistä vaan tykättiin vähemmän kun Hannan biisistä (ja muutaman muun maan biisistä), mutta eihän se koko totuus ollut... Ruotsalainen lehdistö löysi syitä jos toisiakin... mun ehdoton suokkari on se että yksi toimittaja piti syynä Ruotsin vaisuun menestykseen Ylen valitsemia kuvakulmia The Arkin esiintymisen aikana...siis huh, huh.... pisti vallan sanattomaksi. Myös tekniikka kuulemma takkuili ja se hyrrä siinä lavalla ei ilmeisesti pyörinyt  -ainakaan kunnolla...jooh - noh rakkaat naapurimaan kansalaiset - ei se tainnut yhdestä hyrrästä olla kiinni. Homman nimi on vaan se ettette tekään aina menesty ja joskus Suomi porskuttaa edellä - koittakaa nyt päästä tästä ylitse ja ens vuonna sitten taas uudestaan... lähettäkää vaikka Roxette tai jotain. Ja Suomi vois lähettää vaikka Jean S: n...jotain erilaista sen pitää olla että menestystä tulee tänne meille. Muuten itäblokki vie taas. Vaikka toisaalta - ihan sama. :)

Kiekon saralla oli sitten surullisen kuuluisa laulu. Suomi tsemppasi, riehui ja taisteli itsensä MM-finaaliin. Ensin USA rankkareilla (!!!koska viimeksi?!) laulukuoroon, sitten huipputemppu ja kisaisäntä Venäjä pronssimatsiin jatkoajan kautta...mutta sitten...mitä tapahtui? MM-finaali - luulisi monen Suomen pelaajan nähneen haaveunia kyseisestä tilaisuudesta. Ainakin minä odotin että Suomi tulee vähintään samalla rytinällä kun Venäjää vastaan, pelataanhan nyt maailmanmestaruudesta. Kissanviikset!Suomi oli haluton, seisova, suoranainen sivusta katsoja. Lukuisa määrä harhasyöttöjä, typeriä jäähyjä, huonoa alivoimapelaamista (esimerkkinä Kandan eka maali missä maalin tehnyt peluri surffasi itsekseen sektoriin ja laukoi suht vapaasti maalin. Kukaan pelaaja ei lähtenyt iholle tai yrittänyt peittää vetoa...säälittävää), heikkoja ratkaisuja kiekollisena ja varsinaista rusettiluistelua kiekottomana. Ei tommosella esityksellä kuulu mitään kultaa ikävä kyllä saadakaan.... vikassa erässä Suomi löysi taistelutahtonsa uudestaan - joka jätkä rupes tsemppaamaan ja ajoittain Kanada oli pinteessä. Maalin päähän päästiin ja siihen se hyyty kun kanadalainen karkasi puolittain läpiajoon ja iski sinetin Kanadan MM-kullalle. Hmm. Aika loppui kesken  - toisaalta jos tommonen draivi ois ollut koko 60 minuuttia niin todennäköisesti Suomessa olisi eilen juhlittu kautta aikain toista MM-kultaa...jos ja jos.

Naisille sentään kulkee Tanskan maalla, tosin ny on vasta ne heikoimmat pelit takana jotka pitikin voittaa. Venäjää vastaan oli odotetusti ollut pelissä nihkeä alku mutta lopputulos murskaava 12-2 - siinä on puolet enempi maaleja kun etukäteen veikkasin mutta toisaalta Venäjän maalimäärä meni oikein ;) Myös Singaporea vastaan mun veikkaus piti hyvin kutinsa...Suomi teki yli 10 maalia ja Singapore ei yhtään: 17-0. Huomenna sitten eka kovempi peli Tsekkiä vastaan ja ke helmipeli Ruotsia vastaan... Suomen jengillä tuntuu olevan hyvä isku päällä ja tästä on hyvä jatkaa kohti kirkkainta. Kisoihin "takaoven kautta" kisakoneeseen puikahtanut Suomalaisen Anne on ollut hyvässä iskussa tehopisteiden valossa ja johtaa Suomen sisäistä pistepörssiä - ei ole yllätys ainakaan mulle. Kukakohan vielä kritisoi valmentajien valintaa näiltä osin? :)

Ilon kautta ja kisat eikun jatkuu!

t. Hande #22